Τις μέρες που βρισκόμουν Φλωρεντία, ξέκλεψα μία και πήγα μέχρι τη Σιένα.

Η απόσταση από τη Φλωρεντία είναι 79 χλμ και μπορείς να πας οδικώς μέσα σε 1,5 ώρα. momentsnstyle Fashion, Beauty & Lifestyle blog

 Εάν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο υπάρχει λεωφορείο στο σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας, που σε πάει κατευθείαν. Σου βγαίνει οικονομικότερα και κάνεις την ίδια ώρα.

Για τη Σιένα είχα ακούσει πολλά, αλλά όταν έφτασα εκεί έβρεχε καταρρακτωδώς και απογοητεύτηκα λίγο… Παρ΄ όλα αυτά τη γύρισα όλη μέσα σε μισή μέρα. Είναι μικρή πόλη, αλλά από τις ωραιότερες στην περιοχή της Τοσκάνης.

Το ιστορικό της κέντρο έχει επίσης χαρακτηριστεί από την Unesco Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οταν περπατάς στα δρομάκια της νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μία άλλη εποχή. Εχει πανέμορφα, γοτθικού στιλ, κτίρια, ενώ ολόκληρο το κέντρο είναι μεσαιωνικού χαρακτήρα.

 

Τι αξίζει να δεις

 

Piazza del Campo

Είναι μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης. Εκεί βρίσκονται τα παλάτια Palazzo Pubblico και Torre del Mangia. Σε κεντρικό σημείο βρίσκεται το μαρμάρινο συντριβάνι Fonte Gaia -που σημαίνει η πηγή της χαράς- το οποίο κατασκευάστηκε το 1419 και έχει διάφορα ανάγλυφα που αναπαριστούν την Παναγία. momentsnstyle Fashion, Beauty & Lifestyle blog / the blablas moments

 

Η Piazza del Campo είναι φημισμένη για το σημαντικότερο γεγονός της πόλης, το <Palio di Siena>. Πρόκειται για μία ιστορική ιπποδρομία που έχει τις ρίζες της στον Μεσαίωνα. Πραγματοποιείται δύο φορές κάθε χρόνο, στις 2 Ιουλίου και στις 16 Αυγούστου.

Γύρω από την πλατεία βρίσκονται πολλά cafe και εστιατόρια. Τα περισσότερα φαίνονται αρκετά τουριστικά, αλλά υπάρχουν και κάποια μικρής χωρητικότητας, πολύ cosy, που έχουν καλό φαγητό και κρασί.

 

 

 

Duomo di Siena

O καθεδρικός ναός της Σιένα θεωρείται από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Χτίστηκε μεταξύ 1215-1263 και το χαρακτηριστικό του  είναι ότι έχει κατασκευαστεί από λευκό και μαύρο μάρμαρο. Τα χρώματα αυτά δεν είναι τυχαία. Αντιθέτως είναι συμβολικά για την πόλη, καθώς συνδέονται με τους θρυλικούς ιδρυτές της Senius και Aschious. momentsnstyle Fashion, Beauty & Lifestyle blog

 

 

Δυστυχώς λόγω κακοκαιρίας δεν κατάφερα να τραβήξω  τις φωτογραφίες που ήθελα. Στις περισσότερες το φυσικό φως ήταν χάλια, οπότε ανέβασα μόνο αυτές που βγήκαν κάπως καλές.

Ελπίζω να σου αρέσουν!

 

 

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest