Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος και λίγο πριν ξεκινήσω να προγραμματίζω τα θέματα του Σεπτεμβρίου, κάνω έναν μίνι φωτογραφικό απολογισμό.
Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού τον πέρασα στην Κάρπαθο. Δεν κατάγομαι από το συγκεκριμμένο νησί, αλλά το επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι και πάντα φεύγω γεμάτη από όμορφες εικόνες και αναμνήσεις με φίλους από διάφορα μέρη του κόσμου, που επίσης επισκέπτονται ανελλιπώς το μέρος λόγω των surf clubs που διαθέτει.
Δεν θα σου γράψω πολλά, αλλά θα αφήσω τις εικόνες να σε ταξιδέψουν μαζί μου…
Βολτάροντας στην Όλυμπο, το πιο παραδοσιακό χωριό του νησιού. Τα σπίτια είναι το ένα πιο όμορφο από το άλλο!
Στην παραλία του Αγίου Μηνά, μία από τις πιο όμορφες της Καρπάθου. Στην αριστερή πλευρά της παραλίας, ψηλά στο βουνό, υπάρχει και το ομώνυμο εκκλησάκι.
Θέα από το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά.
Παραλία Πλατύς Γιαλός. Απίστευτα νερά και με ελάχιστο κόσμο, εξαιτίας του κακοτράχαλου δρόμου που χρειάζεται να κατέβεις για να φτάσεις.
Flash tattoo, που έκανα στις διακοπές. Κρατάνε περίπου μία εβδομάδα και αντικαθιστούν τα κοσμήματα στην παραλία.
Πατάω στον πρόναο του Αγίου Ιωάννη, ένα μικρό εκκλησάκι 400 ετών, που βρίσκεται κοντά στην Κυρά Παναγιά. Είναι από τα λίγα που έχουν διασωθεί με πρόναο και το πάτωμα είναι διακοσμημένο από βοτσαλάκια.
Σε έναν πολύ παλιό μύλο, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ολυμπος.
Σε μερικά σημεία του νησιού ο αέρας είναι τόσο δυνατός που δεν στέκεται ούτε η αλογοουρά!
Θαλασσινά ευρήματα από τον μονάκριβο μου.
Στην παραλία του Διακόφτη, πλαισιωμένη από πέτρινες κατασκευές.
Στο mocha cafe bar στα Πηγάδια. Δεν είναι πολύ κεντρικό, αλλά αξίζει να πας γιατί φτιάχνουν ωραίο καφέ και σνακς.
Όπου βρίσκω μπλε τραβάω και μία φωτογραφία, έτσι για να υπάρχει!
Από τα ελάχιστα καλοσυντηρημένα παράθυρα- σπίτια, που συναντάει ο επισκέπτης στο απομακρυσμένο χωριό Μεσοχώρι. Κάποτε υπήρχε σχολείο με 200 παιδιά. Σήμερα ζουν μόνο ελάχιστοι υπερήλικες.
Στο Anemos cafe-bar στον Αφιάρτη. Στέκι σερφάδων.
Οι μπλε εμμονές που προανέφερα…
Χωρίς τα γυαλιά μου δεν πάω πουθενά. Fendi από panaidis eyewear boutique.
Βαρκούλες αραγμένες στο λιμάνι των Πηγαδιών.
Βουκαμβίλιες παντού!