Θέλω να κάνω αναφορά στα midi φορέματα και αυτομάτως μου έρχεται στο νου η ρήση της Edith Head “Ακόμα και τα ωραιότερα πόδια -ας πούμε της Marlene Dietrich- δείχνουν καλύτερα όταν τα γόνατα είναι καλυμμένα”

Ποια ήταν η Edith Head; Ήταν η γκουρού της μόδας τις δεκαετίες ’50, ’60, ’70. Είχε μακροχρόνια συνεργασία με την Paramount Picture και αργότερα  με την Universal Studios. Φυσικό επακόλουθο ήταν να ντύσει όλες τις μεγάλες σταρ του σινεμά. Bette Davis, Shirley MacLaine, Grace Kelly και  Audrey Hepburn δεν εμφανίζονταν στην οθόνη αν δεν είχε υπογράψει το styling τους η Edith Head. Μιλάμε για το απίστευτο στυλ όλων αυτών των μύθων του σινεμά, που στην ουσία ήταν οι προτάσεις της βραβευμένης Αμερικανίδας σχεδιάστριας.

Από τα αγαπημένα κομμάτια λοιπόν της Head ήταν τα μίντι φορέματα και οι φούστες. Πολύ θηλυκά, τόνιζαν τους γυναικείους γοφούς και μάκραιναν τα πόδια όσων τα φορούσαν.

Το στυλ αυτό έχει επιστρέψει. Το 2017 οι πολύ μακριές φούστες φεύγουν και τη θέση τους παίρνουν τα μίντι είτε σε στενή είτε σε φαρδιά γραμμή με πιέτες. Συνδυάζονται τέλεια με κοντά jackets και ψηλές γόβες ή κοντά μποτίνια για πιο ροκ αποτέλεσμα.

Το φόρεμα στις φωτογραφίες είναι του σχεδιαστή Νάσσου Ντότσικα.

momentsnstyle fashion beauty lifestyle blog

Translate »

Pin It on Pinterest