Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να έχει τίτλο “Αν ερχόμουν τουρίστας στην Αθήνα”

Αν ερχόμουν τουρίστας στην Αθήνα θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης. Σε έναν δρόμο που να αποτελεί συνδετικό κρίκο για όλες τις περιοχές που θα ήθελα να εξερευνήσω. Να είναι κοντά στην Ακρόπολη, στον Παρθενώνα, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα…  γιατί αν δεν περπατήσεις αυτά τα μέρη δεν έχεις δει Αθήνα. Να μου επιτρέπει να φτάνω σε απόσταση αναπνοής στην πλατεία Ειρήνης, αλλά και σε αλλά κοντινά δρομάκια με όμορφα καφέ και εστιατόρια. Να έχει αγορά για να μπορώ να κάνω έστω ένα window shopping, ώστε να αποκομίσω μια εικόνα για τη μόδα των Αθηναίων.  Αν ήμουν τουρίστας θα ήθελα να μένω στην Ερμού, στον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας!

Όλες αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν στο ψάξιμο. Εκτός από τα κεντρικά, γνωστά ξενοδοχεία πέριξ του Συντάγματος ήθελα να μάθω αν υπάρχει χώρος διαμονής πάνω στην Ερμού, χώρος που να σε κάνει να αισθανθείς όχι τουρίστας, αλλά Αθηναίος στην Αθήνα. Να βιώσεις το πρωινό ξύπνημα από τον κουλουρά και τον ανθοπώλη της οδού και να νανουριστείς με τα βήματα των ξενύχτηδων.

Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν ακριβώς στη μέση της Ερμού έμαθα ότι υπάρχουν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για τουρίστες. Η έκπληξη μου γιγαντώθηκε όταν τα είδα από κοντά. Στους επάνω ορόφους ενός κτιρίου που φέρει τον αριθμό 31, υπάρχουν διαμερίσματα με interior design που θυμίζει πολυτελείς κατοικίες. Έκλεισα ραντεβού με την ιδιοκτήτρια, κα Βάσω Γιαννακοπούλου και πήγα. Μια όμορφη κοινή είσοδος σε προϊδεάζει για το εσωτερικό των διαμερισμάτων. Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του βασικό χρώμα κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι με το που βλέπεις τις πόρτες. Μια πράσινη, μια μωβ και μια πορτοκαλί. Η ιδιοκτήτρια μου εξηγεί ότι ήθελε να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα, ώστε να μην θυμίζουν ξενοδοχείο και τα κατάφερε! Αν και έχουν λίγους μήνες λειτουργίας πάνε εξαιρετικά καλά. Οι ξένοι τα επιλέγουν γιατί το σημείο είναι ιδανικό, αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους και οι τιμές είναι πολύ προσιτές.

“Είστε τυχερή” μου λέει η ιδιοκτήτρια που μπορείτε να τα δείτε γιατί από αύριο είναι όλα κλεισμένα. Το πορτοκαλί για 4 μέρες, το μωβ για δέκα και το πράσινο για έναν μήνα! Έναν μήνα; Μένω άφωνη! Ποιός ξένος έρχεται στην Αθήνα για έναν μήνα; Γελάει… “Είναι ένας συνταξιούχος που κάνει τον γύρο του κόσμου και μένει σε κάθε πρωτεύουσα αρκετό διάστημα.”

Φεύγοντας σταματάω. Θέλω να την ρωτήσω: Από που έχει αγοράσει όλους αυτούς τους υπέροχους πίνακες που κοσμούν τους χώρους;

“Εγώ τους φτιάχνω” μου απαντάει. “Ξεκίνησε από χόμπι… Μάλιστα πριν λίγες μέρες έμεινε σε ένα από τα δωμάτια μια κυρία που είναι ιδιοκτήτρια σε γκαλερί στο Λονδίνο.  Με ρώτησε για τους πίνακες και μου ζήτησε να πάρει κάποια έργα για να τα εκθέσει εκεί. Όπως καταλαβαίνετε έχω μεγάλη χαρά και γι αυτό.”

Θέλω να μείνω κι άλλο, αλλά αποχωρώ. Βγαίνω στην είσοδο κι από την ηρεμία του ορόφου περνάω στην πολύβουη οδό. Εδώ είναι ο παλμός της πόλης… Αχ και να ήμουν τουρίστας στην Αθήνα!

Πληροφορίες

31 Hermes Apartments

Ερμού 31, Αθήνα

Κα Γιαννακοπούλου 0030 6944656353

Airbnb host: Πάνος 0030 6976786812

Translate »

Pin It on Pinterest