“Τα ταξίδια έχουν την ικανότητα να σε αφήνουν στην αρχή άφωνο και στη συνέχεια να σε μεταμορφώνουν σε έναν αφηγητή… ”  IBN Battuta

Τις μέρες που ήμουν Μαδρίτη ξέκλεψα μια και πήγα στη Σεγκόβια. Είχα έναν και μόνο στόχο… να δω το περιβόητο υδραγωγείο κατασκευής 1ου αιώνα μ.χ, με τα 25.000 γρανιτένια τούβλα και τις 170 καμάρες. Το υδραγωγείο όπου έχει αναγνωριστεί ως το σπουδαιότερο έργο ρωμαϊκής μηχανικής.

Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσα ότι η Σεγκόβια εκτός από το υπέροχο υδραγωγείο της, το οποίο δεσπόζει στη Plaza de Azoguejo, είχε πολλά ακόμα να μου δώσει.

Το ιστορικό της κέντρο είναι όμορφο γεμάτο κτίρια διαφορετικής πολιτιστικής και θρησκευτικής κουλτούρας, όχι μόνο των Καθολικών, αλλά και των Εβραίων, Αυτός είναι και ο λόγος που η Σεγκόβια από το 1985 χαρακτηρίζεται ως ιστορική πόλη παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Μια μέρα αρκεί για να γυρίσεις το κέντρο της πόλης. Ανηφόρισα προς τον Καθεδρικό ναό, τον τελευταίο Γοτθικής αρχιτεκτονικής που κτίστηκε στην Ισπανία. Τον συγκεκριμένο ναό τον αποκαλούν “Η κυρία των Καθεδρικών”.

Περίπου 500 μέτρα πιο πάνω από τον Καθεδρικό ναό, κτισμένο πάνω σε έναν βράχο, βρίσκεται το Αλκαζάρ, το βασιλικό παλάτι που θυμίζει μεσαιωνικό παραμύθι. Η κατασκευή του καταγράφεται το 1122 και ήταν η αγαπημένη κατοικία όλων των βασιλέων της Καστίλης.

Εάν φτάσεις μέχρι τη Μαδρίτη, αξίζει μια επίσκεψη στη Σεγκόβια. Δεν έχω να σου προτεινω μέρη εστίασης γιατί δεν είχα τον χρόνο να τα ψάξω, αλλά στην πλακοστρωμένη Plaza de Azoguejo υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια γεμάτα κόσμο και κίνηση. Φαίνονται όλα περιποιημένα και καλοστημένα.

Σε φιλώ!

 

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

Translate »

Pin It on Pinterest