Αν στο δρόμο σου περνάς από την πλατεία Καπνικαρέας, εκεί στο κέντρο της Αθήνας, είμαι βέβαιη ότι το έχεις ήδη προσέξει. Ενα κατάστημα «στολίδι», εξωτερικά και εσωτερικά έχει ανοίξει, εδώ και λίγες μέρες, με ιδιαίτερα προϊόντα περιποίησης που δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις! Το όνομα του; L‘ Erbolario και οι…  «ρίζες» του ιταλικές!

Μόλις μπαίνεις στο κατάστημα σε κατακλύζει μια ευχάριστη μυρωδιά από τα υπέροχα αρωματικά προϊόντα … Πριν σου γράψω όμως για τα προϊόντα, θέλω να αναφερθώ λίγο στην ιστορία του … Πριν από 35 περίπου χρόνια ο βιολόγος Franco Bergamaschi και η κοσμετολόγος σύζυγος του Daniela Villa έδωσαν πνοή στο όραμα τους και δημιούργησαν ένα μικρό κατάστημα με φυτικά καλλυντικά. Παλιά σημειωματάρια με συνταγές, πρωτόκολλα υγείας και ομορφιάς εμφανίστηκαν στο προσκήνιο και βοήθησαν στη δημιουργία των πρώτων προϊόντων L‘ erbolario.

Σήμερα η μικρή αυτή οικογενειακή επιχείρηση έχει μετατραπεί σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία φυτικών δερμοκαλλυντικών, της οποίας η παραγωγική μονάδα βρίσκεται σε ένα προστατευμένο φυσικό πάρκο έκτασης 200.000 τμ.

Μόνο στην Ιταλία η L‘ erbolario έχει παρουσία σε 5.300 σημεία πώλησης και σε 135 αποκλειστικά καταστήματα. Στη διεθνή αγορά τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε 32 χώρες. Στην Ελλάδα, εκτός από το ομώνυμο κατάστημα στην πλατεία Καπνικαρέας, υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο φαρμακείων όπου διαθέτει αρκετές από τις φυτικές σειρές της ιταλικής εταιρείας.

Η αναφορά μου στα προϊόντα θα είναι αναπόφευκτα περιεκτική. Γιατι; Γιατί είναι πάααρα πολλά! Πάνω από 600 προϊόντα για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Σειρές ενυδατικές, αντιγηραντικές, αντιηλιακές, αλλά και σειρές κατάλληλες για άντρες και παιδιά. Σε ό,τι αφορά τις αρωματικές σειρές, στην Ιταλία υπάρχουν περίπου 70! Νομίζω ότι εκεί και η πιο απαιτητική πελάτισσα βρίσκει το άρωμα της. Στην Ελλάδα έρχονται γύρω στις 35 και είναι η μια καλύτερη από την άλλη… Τουλάχιστον εγώ μπερδεύτηκα αρκετά. Το μόνο λοιπόν που έχω να σου προτείνω εάν επισκεφτείς το κατάστημα είναι να ζητήσεις τη συμβουλή της υπεύθυνης εκεί. Ανάφερε τις μυρωδιές που αγαπάς κι εκείνη θα βρει την κατάλληλη για εσένα σειρά.

Σε φιλώ!

Π

Translate »

Pin It on Pinterest