Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το κείμενο, οφείλω να κάνω μια διευκρίνιση, Δεν είναι το σύνολο των φωτογραφιών Miu – Miu, η σύλληψη όμως γεννήθηκε βλέποντας την τελευταία κολεξιόν της Miuccia Prada για το εν λόγω brand.

Είθισται στον κόσμο της μόδας να θεωρούν το Miu – Miu το μικρό παιδί της οικογένειας Prada. Η αλήθεια είναι ότι τόσο τα σχέδια όσο και τα χρώματα είχαν πιο νεανικό ύφος, σε αντίθεση με τη μαμά εταιρεία Prada που προτείνει πάντα πιο σοβαρά, στυλιστικά, κομμάτια.

Αυτή η φθινοπωρινή σεζόν όμως έρχεται να ανατρέψει την αρχική εικόνα του Miu – Miu παρουσιάζοντας μια άλλη δυναμική σε ολόκληρη τη σειρά. Απρόσμενες σκούρες δημιουργίες, πολλές κάπες συνδυασμένες με σορτς ή μίνι, jackets σε camouflage print και υπερμεγέθη πουλόβερ παραπέμπουν σε μια άλλη πιο νοσταλγική εποχή.

Σε παλαιότερη συνέντευξη της η Miuccia Prada είχε πει ότι τα σχέδια για τη Miu – Miu δημιουργούνται αβίαστα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Η τελευταία κολεξιόν όμως δείχνει ότι η διάσημη σχεδιάστρια αλλάζει ρότα, δίνοντας μια πιο σοφιστικέ πινελιά στο brand. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις επόμενες κολεξιόν για να δούμε εάν όντως επαναπροσδιορίζει τη φιλοσοφία της εταιρείας ή απλά είναι μια πρόσκαιρη αλλαγή.

 

Translate »

Pin It on Pinterest