“Θέλω τα παπούτσια μου να είναι η προέκταση των γυναικείων ποδιών. Αυτό θέλω! ¨ κι αυτό προσπαθούσε να κάνει ο διασημότερος Ιταλός υποδηματοποιός, Sergio Rossi, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 84 ετών, από τη σύγχρονη πανδημία, τον Κορωνοιό.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τον σχεδιασμό παπουτσιών τη δεκαετία του ´60, αλλά τα ερεθίσματα του επαγγέλματος τα είχε δεχτεί από πολύ μικρή ηλικία, μια και υποδηματοποιός ήταν και ο ίδιος ο πατέρας του.
Τα σχέδια του θηλυκά και κομψά δεν περνούσαν απαρατήρητα κι έτσι κάποια στιγμή ο Gianni Versace μαθαίνει για έναν περιβόητο Sergio σχεδιαστή παπουτσιών. Του ζητάει συνεργασία κι έτσι αρχές του ´ 70 τα υποδήματα Sergio Rossi φοριούνται από τα μοντέλα του Gianni Versace στο ομώνυμο Fashion Show του.
Ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες με διάσημα ονόματα της μόδας, όπως Dolce Gabbana και Azzedine Alaia. To brand Sergio Rossi ήταν γεγονός κι έτσι δημιουργείται τη δεκαετία του ´80 η πρώτη ομώνυμη Boutique στην Ανκόνα της Ιταλίας.
Ακολούθησαν κι αλλά ομώνυμα καταστήματα σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου.
Το ´99 ο όμιλος Gucci τον προσεγγίζει και εξαγοράζει την εταιρεία του.
Τραγική ειρωνία είναι ότι τον Μάρτιο η διοίκηση Sergio Rossi είχε ανακοινώσει ότι θα διαθέσει 100 χιλιάδες ευρώ, καθώς και όλα τα έσοδα από τα κέρδη των on line πωλήσεων για την αντιμετώπιση του Κορωνοιου.
Σήμερα ο CEO της εταιρείας Riccardo Sciutto ανακοίνωσε τον θάνατο του Sergio Rossi λέγοντας «έφυγε ο εμπνευστής των ονείρων μας»

Υς : οι φωτογραφίες του κειμένου είναι όλες από το Account της εταιρείας στο Instagram

Translate »

Pin It on Pinterest