Τους τελευταίους δύο μήνες, εξαιτίας του υποχρεωτικού εγκλεισμού που όλοι κληθήκαμε να υποστούμε λόγω Κορωνοιου, βρήκα χρόνο να διαβάσω αρκετά βιβλία. Μόνο κερδισμένη αισθάνομαι γι αυτό, μια και σε άλλη περίοδο θα διάβαζα το 1/3 των βιβλίων και κάτω από χρονική πίεση, μια και όλο και κάτι άλλο θα προέκυπτε.
Συνήθως επιλέγω να διαβάσω βιβλιογραφίες, βιβλία ψυχολογίας και λογοτεχνία ψυχολογικού μυστηρίου ή θρίλερ όπως είθισται να καλείται τελευταία.
Αυτά που θα σου προτείνω είναι ψυχολογικού μυστηρίου και, πίστεψέ με, εάν σου αρέσει αυτό το είδος λογοτεχνίας θα ενθουσιαστείς. Πολύ έντονα και τα δύο με κράτησαν άυπνη από την αγωνία να τα τελειώσω.

Το πρώτο βιβλίο είναι η <Ανώνυμη #52>  των Greer Hendricks και Sarah Pekkanen. Δυνατό και αγωνιώδες με συνεχείς ανατροπές που σε κρατούν σε εγρήγορση. Δεν θέλω να μαρτυρήσω την υπόθεση, αλλά θα σας γράψω λίγα λόγια για το πως ξεκινάει… Μια επιφανής ψυχίατρος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης διεξάγει μια έρευνα περί ηθικής έναντι γενναιόδωρης αμοιβής. Ζητάει γυναίκες ηλικίας 18-32 για να λάβουν μέρος, τονίζοντας ότι θα διασφαλιστεί η ανωνυμία τους.

Μια μακιγιέζ μαθαίνει εντελώς τυχαία για την έρευνα. Έχοντας ανάγκη το χρηματικό ποσό που προσφέρεται λέει ένα αθώο -για εκείνη- ψέμα προκειμένου να λάβει μέρος. Αν και αρχικά οι ερωτήσεις για την έρευνα είναι απλές, σταδιακά αλλάζουν, γίνονται πιο προσωπικές και χειριστικές με αποτέλεσμα η μακιγιέζ να μη μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα από το πείραμα.

 Το δεύτερο βιβλίο που μου κράτησε έντονο το ενδιαφέρον είναι το <Η γυναίκα στο παράθυρο> ενός νέου Νεοϋορκέζου συγγραφέα του Εί Τζέι Φιν. Αποφάσισα να το διαβάσω γιατί στη Νέα Υόρκη είναι στα ευπώλητα και μάλιστα η κινηματογραφική εταιρεία FOX το έχει ήδη κλείσει για να το γυρίσει ταινία στο σινεμά.

Η υπόθεση αφορά επίσης μια ψυχολόγο, την Άννα Φοξ, η οποία πάσχει από βαριά κατάθλιψη. Ζει απομονωμένη στο σπίτι της, δεν βγαίνει ποτέ και η διασκέδαση της είναι να παρατηρεί τους γείτονες. Ένα βράδυ βλέπει από το παράθυρο της κάτι που δεν έπρεπε να δει κι από εκείνο το σημείο αρχίζουν να ξετυλίγονται όλα τα περίεργα και απρόοπτα που θα μπορούσαν να συμβούν. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διάβασα ότι θυμίζει τις καλές στιγμές του Χιτσκοκ και πραγματικά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Εάν έχεις κι εσύ βιβλία που σε ενθουσίασαν και θέλεις να μου προτείνεις, θα χαρώ να μου στείλεις τις προτάσεις σου στο momentsnstyle@gmail.com

Translate »

Pin It on Pinterest