Με το που σκέφτηκα τον τίτλο μια σκέψη πέρασε από το μυαλό μου! Τα φοράς και σαν μάσκα για τον Κορονοϊό! Σε αυτό το άρθρο όμως έχω ανάγκη να μιλήσω λίγο για μόδα, για τάσεις και για το πως θα κάνουμε λίγο πιο φωτεινά, πιο πολύχρωμα, πιο ταξιδιάρικα και με βεβαιότητα πιο στυλάτα τα καλοκαιρινά μας looks.
Ναι, τα μαντήλια είναι τάση! Αν πρόκειται μάλιστα για μεταξωτά με εντυπωσιακά και έντονα σχέδια, τότε μιλάμε για την σούπερ τάση! Ισως αυτή η τάση να προέκυψε κι από την ανάγκη να δημιουργήσουμε στυλ, προσθέτοντας μια μικρή, εύκολη πινελιά σε καιρούς που οι ενδυματολογικές μας προσεγγίσεις έχουν πάρει άλλη τροπή.
Καθώς μετρούσα τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να στυλιζάρεις ένα μαντήλι συνειδητοποίησα ότι ανά τις δεκαετίες τα μαντήλια έχουν τιμηθεί δεόντως. Για κάποιους πολιτισμούς είναι δείγματα σεβασμού, για άλλους δείγματα γοήτρου και κύρους.

Μια και ολόκληρος ο κλάδος της μόδας ανατρέχει για έμπνευση σε παλαιότερες δεκαετίες, ανέτρεξα κι εγώ για λίγο απαριθμώντας τις σταρ που άφησαν το στυλιστικό τους αποτύπωμα με ένα μαντήλι. Από την κλασάτη κυρία Jackie Onassi μέχρι την εύθραυστη Grace Kelly κι από την γήινη Audrey Hepburn και την ανικανοποίητη Elizabeth Taylor μέχρι την αισθησιακή Brigitte Bardot. Όλες τους είχαν σαν σήμα κατατεθέν στο ντύσιμο τους ένα  μαντήλι. Περιττό να αναφερθώ στη διάσημη ιέρεια του χορού Isadora Duncan.

Οι περισσότερες από τις προαναφερόμενες φορούσαν το μεταξωτό μαντήλι καλύπτοντας την ωραία τους κόμη. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι που μπορείς να φορέσεις ή να χρησιμοποιήσεις ένα μαντήλι, βάζοντας την τέλεια καλοκαιρινή πινελιά!
Εκτός από το να καλύψεις τα μαλλιά σου μπορείς να το δέσεις στην αλογοουρά ή σε έναν ωραίο κότσο. Να το βάλεις σαν μπαντάνα στα μαλλιά σου. Να το δέσεις στον καρπό του χεριού, αντικαθιστώντας ένα βραχιόλι ή στον αστράγαλο του ποδιού αντί για μια αλυσίδα. Ένας άλλος τρόπος είναι να αντικαταστήσεις μια ζώνη με ένα μαντήλι  ή να το αφήσεις να κρέμεται έξω από την τσέπη του Jean σου. Φυσικά από τις πιο κλασικές χρήσεις είναι το δέσιμο ενός μαντηλιού γύρω από το λαιμό ή να στολίσεις μια τσάντα, δίνοντας της περισσότερο χρώμα.

Παρακάτω σου έχω διάφορες φωτογραφίες για να εμπνευστείς και να αποφασίσεις πως θέλεις να φορέσεις το δικό σου μαντήλι αυτό το καλοκαίρι. Οποιο κι αν είναι το στυλ σου, classy, modern, boho, chic, ένα είναι σίγουρο. Με ένα μαντήλι θα δώσεις τουλάχιστον ένα παραπάνω πόντο επιβεβαίωσης στην εμφάνιση σου!

Υς: οι φωτογραφίες είναι όλες από το Pinterest.

Όμορφα δεσίματα στο κεφάλι

Σαν αξεσουάρ σε αλογοουρές και κότσους.

Στον καρπό ή στον αστράγαλο

Στα Jean σου

Με τον κλασικό τρόπο στον λαιμό και στην τσάντα.

Translate »

Pin It on Pinterest