Σαν πας στον πηγαιμό για… τη λίμνη Como δεν γίνεται να μην επισκεφτείς το διαμάντι της περιοχής, το γραφικό χωριουδάκι Bellagio, το οποίο -όπως αργότερα πληροφορήθηκα- είναι χτισμένο από το 1535 από μια οικογένεια ονόματι Sfondrati. Κάπου στα τέλη του 19ου αιώνα άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα ξενοδοχεία πολυτέλειας κι έκτοτε έγινε σημείο αναφοράς από πολλούς καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, οι οποίοι όποτε ήθελαν να αδειάσουν το μυαλό τους και να εμπνευστούν επισκέπτονταν το Bellagio κι έμεναν εκεί για μακρά χρονικά διαστήματα.
Το να επισκεφτώ το Bellagio ήταν αρχικός στόχος με το που πάτησα το αεροδρόμιο του Μιλάνου. Ω ναι! Είχα δει κάποιες φωτογραφίες από το μέρος κι ήμουν ανυπόμονη να το επισκεφτώ. Δεν με απογοήτευσε… Πλησιάζοντας από μακριά με το καράβι η πρώτη εικόνα που βλέπεις είναι φυσικά το λιμανάκι και γύρω -γύρω σαν κορδέλα τα σπίτια σε γήινα, ζεστά χρώματα, με κυρίαρχο το χρώμα της ώχρας. Τουριστικά μαγαζάκια, όπως σε κάθε μέρος που μυρίζει καλοκαίρι και πολλά καφέ και εστιατόρια που φιλοξενούνται στα υπάρχοντα χτίσματα του. Καμμία αναρχία, καμμία αυθαιρεσία, όλα όμορφα και τακτοποιημένα που σε ευχαριστεί να το περπατήσεις όλο και να χαζέψεις τα περιποιημένα σοκάκια του.
Το Bellagio έχει τους τουρίστες της μιας μέρας (γιατί η αλήθεια είναι ότι σου αρκούν λίγες ώρες για να το γυρίσεις) και τους εποχιακούς θαμώνες του που αγαπούν να ζουν εκεί. Δυο μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία έχουν ταυτίσει το όνομα τους με το γραφικό χωριό. Η Villa Serbelloni και η Villa Melzi. Σε απίστευτα σημεία και τα δυο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της περιήγησης (από μακριά) ενός επισκέπτη. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα ξενοδοχεία ανάλογης αίγλης στην περιοχή, όπως τα Genazzini Hotel, Hotel Fiorence, Hotel de la Grande Bretagne κ.α.
Πως θα πας; Από τον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου παίρνεις το τρένο για το παραλίμνιο χωριό Verenna. Επίσης όμορφο και γραφικό, αλλά θα έλεγα αδικημένο μια και όλοι βιάζονται να δουν το Bellagio και έτσι χάνουν την ομορφιά της Varenna. Αν λοιπόν έχεις λίγο χρόνο κάνε μια βόλτα εκεί, κάνε στάση για έναν καφέ και δεν θα το μετανιώσεις. Από τη Varenna υπάρχουν συχνά καράβια που σε πάνε στο Bellagio. Η διαδρομή είναι σύντομη, 15 λεπτά, ενώ το κόστος γύρω στα 4 ευρώ.

Ελπίζω οι φωτογραφίες να σου μεταφέρουν λίγη από την ομορφιά του Bellagio.

 

Translate »

Pin It on Pinterest